Bouw aan jouw netwerk

Het MaaS Congres beleefde op 16 en 17 maart zijn vierde editie, maar in tegenstelling tot de vorige keren was een fysiek evenement met honderden deelnemers niet mogelijk. Op het MaaS Congres 2021 kwam daar verandering in, dankzij de inzet van een platform dat volledig is ingericht op online netwerken.

Matchen met uw netwerk

De deelnemers hebben zelf de bedrijven, organisaties en overheden geselecteerd met wie ze één op één verder wilden praten. Aan de hand van deze selectie zijn deelnemers gematched met andere professionals. Het platform waar het evenement plaatsvond is een paar dagen voor het congres geopend. Op deze manier was het mogelijk om te netwerken voordat het evenement begint.


Één-op-één ontmoetingsmogelijkheden
via de chat en videobellen.

Zeker in deze tijden zijn persoonlijke ontmoetingen waardevol. Bij het MaaS Congres 2021 hadden deelnemers de mogelijkheid om andere professionals 1-op-1 te ontmoeten. Tijdens het evenement hebben deelnemers via de video- en chatfunctie bijeenkomsten gepland met andere branchegenoten en partners. Ook is er veelvuldig gebruik gemaakt van een publieke chatfunctie tijdens het gehele evenement.


Interactieve netwerksessies

Voor de extra verdieping zijn bovendien drie interactieve netwerksessies in het programma opgenomen. Deze gingen over specifieke onderwerpen, zodat deelnemers elkaar op basis van een gedeelde interesse konden treffen.

  • Sessie I – Hoe heeft de Vervoerregio Amsterdam een nieuwe visie voor MaaS vastgesteld?

Welke tips kan de Vervoerregio geven aan andere overheden die op zoek zijn naar een visie voor MaaS? Bram Nieuwstraten deelde ervaringen en kennis om het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden.

  • Sessie II- Workshop van KNV over MaaS en het stimuleren van aanbod

Ons mobiliteitssysteem is jarenlang gebouwd in verschillende gesloten verticale waardeketens (silo’s) die naast elkaar bestaan: in fiscaliteit, in gebruik en in techniek. MaaS vraagt om het doorbreken van deze silo’s en het creëren van een geïntegreerd mobiliteitssysteem met een verschuiving van modaliteit naar mobiliteit. In deze interactieve sessie kwam de vraag over het stimuleren van aanbod aan bod en gingen marktpartijen en overheidsorganisaties met elkaar in gesprek.

  • Sessie III – Workshop van Ministerie van IenW over Artificial Intelligence en MaaS

Hoe kan MaaS bijdragen aan de transitie van een infragedreven naar een datagedreven mobiliteitsbeleid? Liselotte Bingen en Nico Spijkers gingen in gesprek met deelnemers.